Ruokamatkalla: Helppo voileipäkakku ristiäisiin 

Lapsuuden juhlien nostalgisiin muistoihin kuuluu aina voileipäkakku. Sitä ei koskaan muulloin syöty, mutta auta armias kun oli juhlapäivä niin siellähän se pötkylä oli kahvipöydässä. Halusin itse ristiäisiin ehdottomasti tuon herkun ja koska olen hieman hölmö ja olen nähtävästi poistanut sanakirjastani käsitteen ajankäytönhallinta, niin päätin tehdä sen itse. Tässäpä siis ohje teille muille, jotka haluatte hieman jännitystä elämäänne kun ennen H-hetkeä juoksette ympäri kämppää papiljotit päästä putoillen, toisen käden kynnet lakattuina ja etsien korkokenkää samalla kun puolisonne huutaa, että vieraat ovat jo pihatiellä. On se sen arvoista!

HELPPO VOILEIPÄKAKKU 

HANKINTALISTALLE

600 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti toimi hyvin) 32 palaa paahtoleipää (8 palaa/kerros)

KOSTUTUKSEEN

2 dl rasvatonta maitoa

1 rkl lihalientä


TÄYTE

600 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti toimi hyvin) 

4 rkl punaista pestoa

hienonnettua persiljaa 

200 g keittokinkkua

100 g meetvurstia 


KUORRUTUS

400g tuorejuustoa (maustamaton ja/tai pippurinen sopi hyvin)

Kirsikkatomaatteja

Kurkkua

Persiljaa

Leikkeleitä 

150 g Juustoraastetta (oikea määrä juustohiirelle = paljon)

1. Pilko leikkeleet silpuksi ja sekoita tuorejuuston, peston ja persiljan kanssa.

2. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois kaikilta muilta sivuilta paitsi niiltä, jotka jäävät kakun ulkoreunoille. Asettele ensimmäisen kerroksen 8 viipaletta leivinpaperin päälle. (Oletko vielä kärryillä?)

3. Kostuta leivät maito-lihaliemiseoksella

4. Levitä leiville 1/3 tuorejuustotahnasta ja aseta seuraava kerros leipiä, kostuta ja levitä taas tahnaa. Toista vielä kerran (pojat) ja laita vielä viimeinen leipäkerros kanneksi. Leipäkerroksia on siis 4, tahnaa kolmessa välissä.

5. Kääräise koko komeus leivinpaperiin ja hautaa jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. 

6. Huokaise helpotuksesta ja käytä loppupäivä johonkin vähemmän pullan tuoksuisen äidin stereotypiaa vaalivaan ajanvietteeseen. Ellei muuta, ota lasi viiniä. Kuuluu joka kokin perusvarustukseen. 

7. Seuraavana päivänä, mielellään ennen vieraiden saapumista, kuorruta kakku tuorejuustolla tai sulatejuustolla.  Peitä epätasainen jälki juustoraasteella ja päästä sisälläsi lymyilevä surrealistinen Dali irti koristelemalla kättesi tuotos leikkeleitä, kurkkua,  persiljaa ja kirsikkatomaatteja hyödyntäen. 

8. Asettele kakku pöytään sen arvoiselle paikalle ja valmistaudu ottamaan vastaan kiistattomia kehuja. Muista tarvittaessa hyödyntää ikivihreitä lauseita, kuten ” siis ihan pikaseen vaan pyöräytin jotain pientä” tai ”toi nyt vaan on tollanen, varmaan maistuu ihan hirveälle”. Vaatimattomuus kaunistaa, kato. 

  

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Ruokamatkalla: Helppo voileipäkakku ristiäisiin 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s