Makumatkalla: Qulman brunssi kulminoitui… Noh, kulmattomuuteen

Yksi ihanimmista ohjelmanumeroista viikonlopussa on brunssi, tuo aamiaisen ja lounaan yhdistävä kaupunkikulttuurin trendikäs ilmentymä. Nälkähän on ihana tekosyy tutustua uusiin sympaattisiin brunssipaikkoihin. Aina ei haluaisi mennä niihin tutun turvallisiin ja herkullisiksi todettuihin vaihtoehtoihin, vaan sitä toivoo aarteenmetsästäjän tavoin löytävänsä sen sivukujan piilotetun brunssi-helmen ennen kuin hipsterimassat valtaavat sen.

Näillä odotuksilla suunnistimme Mariankadun Qulmaan. Täytyy nyt jälkeenpäin myöntää, että esitutkinta oli suoritettu puutteellisesti. Vaikka Qulma onkin valittu kaupungin kolmanneksi parhaaksi aamupalapaikaksi, niin brunssi ei kyllä mieltä lämmittänyt.

20140406-121339.jpg
Uuniperunat kahdella täytteellä olivat hyvää työmaaruokalatasoa tonnikala- ja sienitäytteineen eikä ”itsetehdyn” mustikkapiirakan makumaailma ollut huono, mutta ei herkullinenkaan. Täytyy myöntää että tapenade oli erittäinkin hyvää kuten myös tarjoilijan kehuma tuorehedelmäsalaatti, mutta tällaiselle maitovammaiselle jäi koko jugurttibuffa kokeilematta kun tarjolla ollut turkkilainen jugurtti oli vain taviksille tarkoitettua. Viimeinen niitti oli ”caesar-salaatti” jossa jenkkisalaatin (tämä oli kuulemma poikkeus, aina muuten on Romaine-salaattia, niinkuin ennen lähtöä otetussa kuvassakin) kanssa sekoitettavaksi oli tarjolla marinoituja kanakuutioita (joita INHOAN), krutonkeja (itsetehtyjä tosin) ja kastiketta. Missä oli Parmesan?!?! Edes erinomainen Paska-kahvi ei nyt auttanut tilannetta. 19€ tästä brunssista oli kyllä liikaa. Noin 10€ liikaa.

20140406-121705.jpg

20140406-121726.jpg

20140406-121814.jpg

Ehkä olisi pitänyt ottaa se tarjoilijan ehdottama skumppapullo, jos vaikka olisi silmät harittaen luullut näkevänsä notkuvia ruokapöytiä. Noh, nälkä kuitenkin väistyi ja hyvä seura sai sivuuttamaan pienen mielipahan. Täydellisen pikku brunssipaikan etsintä jatkukoon…

P.S. Lähitulevaisuudessa alkavan pikku pikku projektin myötä saattaa olla, että brunssit siirtyvät syksylle. Ellei sitten salaa… 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s