Curacao ja Bonaire: Mitä tästä opimme?

20140324-071749.jpg

Nyt kun tässä odotellaan koneen lähtöä takaisin koti-Suomeen niin vois yrittää yhteenvetää muutamat pikavinkit tulevaisuuden Curacaon ja Bonairen matkaajille. Kaikkeahan me ei tietenkään tiedetä, mutta ehkä jostain jutuista vois olla muillekin hyötyä.

Curacaolla ja Bonairellakin kannatta EHDOTTOMASTI vuokraa auto. Julkinen liikenne on melkein yhtä huono ku Forssassa ja jos haluat nähdä jotain muutakin kuin hotellin rannan ja naapuribaarin, niin auto alle ja sassiin. Liikenne on ihan inhimillistä eli sekää ei ole mikään syy jäädä lähinurkille pyöriin.

Kun Bonairen autovuokraamon täti sanoo, ettei auton ovia saa laittaa lukkoon, niin se ei vitsaile. Jos sulla on ovet kiinni, ne tyypit luulee että olet ihan idiootti ja sun autossasi on jotain varastettavan arvoista ja murjoo ikkunat rikki. Siinä saattaa vähän lomafiilikset laskea. Sukellusfirman heppu kertoi että vähän aikaa sitten oli viety jopa kaikkien vaatteet autosta ja muutama vuosi takaperin satamasta ratsattiin kontillinen sukeltajilta pöllittyjä happipulloja, jotka oli matkalla paremmille sukellusvesille.
Nyt pitää vaan tsempata, ettei kotonakin jättele ovia ja ikkunoita auki. En myöskään usko, että kotona meillä olis samanlainen diili ettei naarmuista tarvi välittää.

Täällä on hyttysiä. Paljon. Ja ne pistää. Eli osta vaikka jo Suomesta hyttysmyrkkyä ja käytä sitä. Pääset vähemmällä, etkä osassa lomakuvista näytä lepraiselta.

Käytä aurinkorasvaa. Paljon. Suurilla kertoimilla. Jos et siis halua näyttää pakastekalkkunan jälkeen keitetyltä hummerilta. Kyllä se kalman kalpea iho sitä väriäkin saa vaikka olis suojakerroin 50 iholla.

Takkutukille suosittelen hyvää hoitoainetta. Suolavesi ei ehkä tuonut omassa frisyyrissä niitä parhaita puolia esiin. Mainokset ihastuttavista ja rennon sekaisista ”merihiuksista” ovat erittäinkin kaunisteltuja. Kampaajani varmaankin hakee stressiperäistä sairaslomaa.

Hanavesi on juotavaa ja jopa ihan hyvää. Sitä pitää täällä juoda paljon. Nestehukka tulee kuin varkain, kun tuulessa ei välttämättä ehdi tulla niin kuuma. Ja ei, bisse ei aja samaa asiaa vaikka onkin veteen tehty.

Ja siis täällä tuulee. Koko ajan ja usein kovaa. Jos siis pidät lyhyistä kesämekoista, muista pakata ne paremmat pikkarit matkaan. Esittelet niitä usein. Haluaisit tai et.

Suosittelen myös harkitsemaan (ainakin Curacaolla) majoitusta, jossa voi laittaa osan ruuista itse. Curacaon ravintoloilla on joku Suomen rakennusviraston yhtenäisyysohjeistuksen kaltainen sopimus ruokalistoista ja niiden sisällöistä ja jo muutaman päivän jälkeen alkaa osaamaan listat ulkoa. Poikkeuksia toki löytyy, mutta voin kertoa että seuraavan kuukauden meillä syödään kotiruokaa.

Jos haaveilet mojitoista kevätauringon paistaessa vappuna terassilla ja ajattelit olevasi fiksu ostaessasi halvan rommipullon Curacaon kentältä, älä luota kassaneidin sanaan siitä, että heidän sinettipussinsa on ihan yhtä hyvä kuin se, jonka heput seuraavalla lentokentällä vaativat. Ilman vihreää hymynaamaa pussissa ei tule mojitoja vappuna

Mutta kaiken kaikkiaan tämä on ollut kokemuksena aivan mahtava. On oppinut paljon uutta ihmisistä, kulttuurista ja itsestään. Jos sanotaan, että kokemukset rikastaa, niin musta tuntuu, että oon multimiljonääri! (Tosin pitkä välilasku Amsterdamissa saattaa tulla kalliiksi…)

20140324-132303.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s