Bonaire: psykedeelisiä neonvärejä ja hohtavia skorpionikaloja

Juhis sai tänä vuonna hieman erilaisen synttärilahjan: UV-yösukelluksen. (Vaihtoehtona olis ollu delfiinisukellus Curacaolla, mutta erään ystäväni mielestä se olis ollu hieman gay 😉 )

Homma toimii niinkin yksinkertaisesti, että maskin päälle laitetaan keltainen pleksi, käteen sininen valo ja sitten vaan menoks. Kamat päällä oli hieman CSI-henkinen olo, mutta koska VIP Divingin autosta ei löytynyt mitään tutkittavaa, niin päätimme lähteä pinnan alle tutkailemaan toisenlaista maailmaa.

Nyt olen todella pahoillani, ettei meidän aparaateista löydy sellaisia suodattimia, että voisin näyttää miltä siellä näytti. (Postauksen alaosassa on netistä etsittyjä kuvia.) USKOMATONTA! Korallit hehkuivat psykedeelisissä väreissä ja kuvioissa neonvihreänä ja -keltaisena, osa kimmellsi kultaisena ja hopeana, joidenkin korallien oranssi loisti kirkkaana mustaa merta vasten.

Koska suurin osa kaloista ei hohda, tuntui kuin ne olis kadonneet koko merestä. Joitain tummia varjon häivähdyksiä saattoi nähdä silmänurkassaan. Kunnes Tarpoonit taas saapuivat saalistamaan valojen avulla. Tuntui kuin ne olis tulleet ihan iholle kiinni, livahtaen muutaman sentin päästä ohi.

Yksi siisteimmistä jutuista oli nähdä suuri skorpionikala. Päivällä sitä on todella vaikea nähdä korallien pinnalta, mutta sininen valo sai sen loistamaan oranssina. Ihan niinkuin se valo olisi ollut sen kalan sisällä. Mielettömän näköinen. Edes meidän ohjaaja ei ollut koskaan nähnyt skorpionikalaa yöllä, kuullut vain tarinaa.

Anemonet eli merivuokot heiluttelivat lonkeroitaan kuin glowsticksejä trancebileissä, pieniä hohtavia matoja (Fire worm) oli koralleissa kuin mädissä omenoissa (kyllä, aavistuksen oksettavaa) ja pieniä öttimöntiäisiä näkyi paljon paremmin kuin päivisin. Ellei ole huonoja happotrippejä 70-luvun tuliaisina eikä pelkää pahoja flash backejä, tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen huumeeton trippi.

20140318-182841.jpg
kuva Daily Mail

20140318-183443.jpg
kuva Flow Bonaire

20140318-184051.jpg
kuva UV dive Koh Tao

20140318-183751.jpg
kuva VIP Diving

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s