Bonaire: huumehylkyjä ja laiturin pylväitä

20140317-223915.jpg

20140317-225017.jpg

Tähän mennessä paras sukelluspäivä oli lauantaina, kun mentiin tutkailemaan Hilma Hookerin hylkyä. Hilma Hookerin miehistö jäi 1984 kiinni ruuman valepohjan alla olevasta 11 tonnista marihuanaa eikä laivan omistajia koskaan löydetty. Laiva siirrettiin kaupungin laiturista vähän kauemmaksi ja käytännössä sen annettiin upota. Oma vika, pikku sika, mitäs ette hakeneet omaanne pois.

Onni onnettomuudessa on se, että tästä huumelaivasta saa nykyään kiksit ihan eri tavalla. Hylky on kuulemma yksi parhaista Scuba Diving Travel Magazinen mukaan. Ja täytyy myöntää, että kyllä siinä muutaman kerran otti syvään happea, kun tuo yli 70 metrinen laivan siluetti alkoi erottua silmien edessä. Vaikuttavaa!

20140317-224206.jpg

Hylky on vielä niin sopivasti max. 30 metrin syvyydessä (urheilusukelluksen maksimisyvyys), että pistää miettimään josko siirrosta vastaava heppu olisi itsekin ollut dyykkaaja. ”Joo, pohdin tossa just et yks kiva hylky-kohde vapaapäivien ratoksi olis aika makee juttu. Kippas kappas, tossahan olis yks sopiva rotisko vajotettavaksi.” Plumpsis!

Siellä me sit kierreltiin ja kaarreltiin niin kauan ku pohja-ajat antoi myöden. Hylkyyn ei sisälle asti tarvinnut mennä, lastiruumaan pääsi katsasteleen turvallisesti. Ruuman ylimpään osaan jäi sukeltajien ilmaa taskuiksi, jotka näytti ihan peileiltä. Iltapäivän aurinko leikitteli makeesti varjoilla ja 1,5 metrinen Tarpooni näytti lähes tappajahailta. Vain se musiikki puuttui.

20140317-224320.jpg

20140317-224309.jpg

Iltapäivän toiselle sukellukselle ei rehellisesti sanoen ollut odotukset kovin korkealla. Hengästytti henkisesti vielä se Hilma. Jatkettiin kuitenkin matkaa vähän eteenpäin Salt Pierille. Bonairella on suolateollisuutta ja päivän teemaan sopivasti seuraava dyykki alkoi suurten valkoisten ”jauhokasojen” kupeesta. Bonaire kuului joskus muinoin Espanjalle, mutta kun he luovuttivat kullan etsinnässä, valtasivat hollantilaiset saaren ja ottivat itselleen kultaakin kalliimman luonnontuotteen, suolan käyttöönsä.

20140317-224550.jpg
Salt Pier tuntui ensin melko tylsältä, mutta muuttui pian kalalajien ilotulitukseksi. Tarpooneja, skorpionikala, squideja ja pari hassua lätyskää (jotain kampelan sukuisia flatfishejä), jotka yrittivät tehdä kaikkensa piiloutuakseen katseilta. Niiden oudot silmämollukat paljasti ne. Näistä laitoinkin jo kuvia pari päivää sitten. Siellä oli myös yksi mun suosikeista, Gucci-kala. (Oikeesti sen nimi on Honeycomb Cowfish, mutta musta Gucci on paljon hauskempi). Se yritti kovasti syödä jelly fishiä, joka taisi ilmeestä päätellen vähän pistää. Video löytyy siis siitä vanhasta postauksesta Diving like a VIP.

20140317-224941.jpg

20140317-224952.jpg

Sunnuntaina ajateltiin ottaa ihan iisisti. Skidi krapula hieman muistutti, kuinka hauskaa edellisenä iltana olikaan ollut ja mietittiin, josko tehtäis vain yks helppo dyykki. Tästäkin sukelluksesta kehkeytyi ihan ikimuistoinen. Siinä 25 metrin syvyydessä ohitse liisi majesteetillinen Eagle Ray eli Kotkarausku. Sillä ei tuntunut olevan mihinkään kiire, lieköhön ollut sunnuntai-ajelulla?

20140317-225536.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s